.:::: Pagina wordt geladen, een momentje ::::
Naar Facebook
historie
Multi Functioneel Centrum 't Mozaiek

afvalkalender
Erfgoed Flevoland

Mededelingen

 

Welkom op Espel Online !!

CLICK  en   SPING !!!   naar laatste 5 items....

Familieberichten

>>  Familieberichten opgeven

De rubriek FAMILIEBERICHTEN is bedoeld voor geboorte, huwelijk, jubileum of overlijden.
 
Uw berichten kunt u via de contact-pagina doorgeven aan Kitty.

To the top op this page...

15-02-2020    Overlijdensbericht

door: redactie

Met veel verdriet maar ook vertrouwen dat hij is waar hij wil zijn, willen wij u mededelen dat
mijn lieve man, onze trotse (schoon)vader en opa is overleden.

Ton Dekkers

Geboren
6 mei 1953
Roosendaal en Nispen

Overleden
13 februari 2020
Espel

Lucia
Marlies en Jeroen
Ilse en Ralph
Lotus en Daphne
Frank en Simone

De afscheidsdienst zal plaatsvinden op woensdag 19 februari om 13:30 uur in de H.
MichaŽl Kerk in Emmeloord. Aansluitend brengen we Ton naar zijn laatste rustplaats op de
R.K. begraafplaats in Emmeloord.

Voorafgaand aan de dienst is er gelegenheid tot condoleren van 12:30 - 13:15 uur.

Gedicht
Sterven doe je niet ineens,
maar af en toe een beetje
En al die beetjes die je stierf,
't is vreemd, maar die vergeet je.

Het is je dikwijls zelf ontgaan,
je zegt ik ben wat moe
Maar op een keer dan ben je
aan je laatste beetje toe.
- Toon Hermans -
To the top op this page...

15-02-2020    Loopgroep Espel

door: Wilfred Pronk

Evenement: Voorhuys 12-dorpenloop 2020

Loopgroep Espel gaat dit jaar weer meedoen met de Voorhuys 12-dorpenloop, georganiseerd door AVNOP. De 12-dorpenloop is een estafetteloop van dorp naar dorp door de Noordoostpolder, voorheen de 11-dorpenloop, maar Urk is sinds een paar jaar ook toegevoegd. Aan dit hardloop evenement doen zoín 70 loogroepen mee, bedrijven, verenigingen en dorpen uit de NOP. De te lopen afstanden variŽren van 4 tot 13 kilometer.
Dit jaar vindt de 12-dorpenloop plaats op zaterdag 18 april.

Wij zijn geen select hardloop gezelschap, staan open voor iedereen om een keer met ons mee te doen van jong tot oud. Iedereen traint voor zichzelf om zo goed mogelijk voor de dag te komen en vooral te genieten op de 12-dorpenloop. Op het einde van de dag sluiten we af bij AVNOP en gaan daarna gezellig uit eten. Lijkt het je leuk om dit jaar met ons mee te doen, laat het ons weten!!

Carlien Hendrickx (06-15315611)
Jos Wicher-Schreur (06-50861867)
Wilfred Pronk (06-51689697)
of mail naar wilfredpronk@gmail.com

To the top op this page...

15-02-2020    Voorjaars expositie bij Galerie de Paardenstal.

door: Bob en Ada Brug

Na de winterstop gaat Galerie de Paardenstal weer starten met de voorjaarsexpositie. Tijdens deze expositie wordt werk getoond van de vaste kunstenaars die aan de galerie zijn verbonden en van kunstwerken uit de eigen collectie van de galerie. Er is zowel abstracte als figuratieve kunst te zien en te koop. Schilderijen, beelden van brons, glas en keramiek, van gerenommeerde kunstenaars maar ook van minder bekende maar veelbelovende kunstenaars. Professionaliteit, kwaliteit en een verantwoorde prijsstelling zijn voor Galerie de Paardenstal primaire voorwaarden. Tijdens deze expositie zal het werk regelmatig gewisseld worden.

De expositie is donderdag 13 februari gestart en is te bezichtigen op donderdag, vrijdag, zaterdag en de 1e, 3e en 5e zondag van de maand van 13.30 Ė 17.00 uur. Tijdens het Tulpenfestival van 10 april t/m 5 mei is Galerie de Paardenstal ook dagelijks open van 13.30 Ė 17.00 uur.

Te zien zijn o.a. de schilderijen van Gertjan Scholte-Albers, Puck Steinbrecher, Doet Boersma, Sjoerdtje Hak, Roeland van Reem, Gerard Galema, Eelco Maan, Juul Kortekaas, Anton Heyboer en vele anderen.


Gerard Galema


Juul Kortekaas

Het ruimtelijke werk tijdens deze expositie is o.a. van Edith Madou, Hannie Diender, Margreet Zwetsloot, Hedda Buijs, Lei Hannen, Lena Postuma, Hanneke van den Bergh, Margot en Marius Meulenberg, Peter Hein, Marlies Brug, Yvon van Wordragen en anderen.


Edith Madou


Hedda Buijs

In de galerie worden naast kunstwerken ook kunstgerelateerde artikelen verkocht, zoals de tassen van twee Nederlandse ontwerpers: By-lin en Maria la Verda. Daarnaast zijn er de designsieraden in diverse stijlen van Clic en Step by Step en de fair trade sieraden in keramiek van Kazuri. Tijdens deze expositie geeft Galerie de Paardenstal een korting van 20 tot 50 % op alle tassen en sieraden.

De kunstgalerie en beeldentuin zijn gevestigd in en rondom de woonboerderij in het wijdse landschap van de Noordoostpolder en te vinden aan de Noordermiddenweg 2-1 in Espel.

Openingstijden: donderdag t/m zaterdag en de 1e, 3e en 5e zondag van de maand van 13.30 - 17.00 uur
Voor verdere info zie www.galeriedepaardenstal.nl en Facebook
To the top op this page...

15-02-2020    Gratis uw verkeerskennis opfrissen?

door: Johan van Keulen

Veilig Verkeer Nederland (VVN) afdeling Noordoostpolder organiseert op donderdag 5 maart een opfrisavond voor de inwoners van de gemeente NOP. In de afgelopen jaren is het weggebruik flink veranderd. Zo maken nieuwe vervoersmiddelen zoals de e-bike gebruik van de weg, zijn er nieuwe verkeersregels en -borden gekomen en zijn verkeerssituaties ingewikkelder geworden.
Denk daarbij aan de voorrang op kruispunten en de regels op turborotondes, spitsstroken, nieuwe belijning op het wegdek enz.

In een voorlichting van 2 uur wordt u onder leiding van een gecertificeerde voorlichter van VVN bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Er is alle ruimte om vragen te stellen en eigen ervaringen in te brengen. De cursus wordt uitgevoerd op verzoek van de gemeente Noordoostpolder.

Deelname is gratis. Neem gerust uw buurman/buurvrouw, een familielid of kennis mee.

De avond begint om half 8 en we willen u ontmoeten in het MFC Jeruzalemkerk aan het Cornelis Dirkszplein 10, 8301 AN, Emmeloord.

U kunt zich aanmelden voor de VVN-avond door een e-mail te sturen naar: johvankeulen@hetnet.nl

Voor meer info kunt u contact opnemen met: VVN afdeling NOP: oscar-moon@ziggo.nl. Of even bellen met 697120.
To the top op this page...

10-02-2020    Volle bak voor Toneelvereniging de Ducdalf

door: Carla de Raat

Toneelvereniging de Ducdalf kijkt terug op twee geweldige uitvoeringen afgelopen weekend van het blijspel ĎDiagnose: niet meer te redden!í, geschreven door Rob van Vliet. Het eigentijds en vlot geschreven stuk werd met veel humor en zichtbaar plezier twee keer voor een volle zaal gespeeld.Het verhaal speelde zich af in een redelijk aftands ziekenhuis, waar strenge hoofdzuster De Vries en de door iedereen begeerde dokter Hunk de scepter zwaaien. Riejanna de Jong en Thijs Ziel speelden deze rollen alsof ze op hun lijf waren geschreven. Dit was ook het geval voor Sam van den Heijkant en Sharina Thieck, broeder Sebastiaan en stagiaire Annabel in het ziekenhuis en beide verantwoordelijk voor het plat spuiten van de fanatieke inspectrice Mevrouw den Blijker, vlot gespeeld door Carla Rijk. In het ziekenhuis lag onder andere patiŽnt Peter Otjes, een sulletje die behandeld moet worden voor aambeien, geweldig neergezet door Brian Vos. Sabine Tjepkema speelde vakkundig zijn overheersende vrouw Agnes, die alles voor hem bepaalde wat na een overdosis port afgelopen was. De port kwam bij patiŽnt Gonda, een volkse vrouw en haar vriendin Ria vandaan. Dit komische duo werd fantastisch gespeeld door Karin Jol en Greet Kleijn. Zij stalen de show met hun spitse dialogen over de laatste roddels en boute uitspraken over en tegen patiŽnten en staf in het ziekenhuis. Laatste patiŽnt op de zaal was Marylene, mooi gespeeld door Clarissa Reyneveld. Zij is onder het mes geweest voor een facelift. Echter, haar operatie is niet helemaal goed gegaan! Van mooie vrouw eindigt zij als niet zo mooie man, neergezet door Paul van Steenbergen. Dat zorgde voor een hilarisch einde.

Regisseur Theo Nijboer was na afloop terecht trots op zijn jonge spelersgroep. Zij hebben zonder uitzondering allemaal hun rol geweldig gespeeld. Ook complimenten voor de souffleur Alice Ziel, onhoorbaar voor publiek en onmisbaar voor de spelers. Last but not least een pluim voor het mooie decor en de fantastische grime, allemaal door vrijwilligers gedaan.
To the top op this page...

21-01-2020    Jannie de Jong in de bloemetjes gezet

door: Jan en Lian Dekkers

Al 25 jaar is Jannie de Jong vrijwilliger en penningmeester van de Zonnebloem. Als dank kreeg ze de gouden zonnebloem overhandigd en in de bloemetjes gezet!!

To the top op this page...

19-01-2020    Jaarvergadering

door: Dorpsbelang Espel

Het bestuur van Dorpsbelang Espel nodigt haar leden uit voor de jaarvergadering op vrijdag 28 februari 2020 om 20.00 uur in het MFC ít MozaÔek. De zaal gaat open om 19.30 uur. Zie bijlage voor agenda en vergaderstukken.

Download of open notulen jaarvergadering 2019 (pdf 171 Kb)

Download of open uitnodiging jaarvergadering 2020 (pdf 147 Kb)

To the top op this page...

16-11-2018    Jaarvergadering Dorpsbelang

door: Dorpsbelang

Noteer alvast in je agenda!

De jaarlijkse vergadering van Dorpsbelang vindt plaats op vrijdag 15 maart 2019 om 20.00 uur in het MFC ít MozaÔek in Espel (Westerrand 42-44).
De zaal gaat open om 19.30 uur.
De definitieve agenda en vergaderstukken volgen nog.

Wij hopen dat velen bij deze jaarvergadering aanwezig kunnen zijn.
To the top op this page...

Gastenboek     Laatste 5 items

Voor alle items bezoek het >>  Gastenboek

29-06-2018     piet blok   IP logged

espel - NOP - nl

Email: pietmarryblok@hetnet.nl

Website: geen website opgegeven

wie o wie zet eindelijk eens de toren klok
goed,slag op uren 5 min eerder wijzers
op3 platen gelijk ,lampen wijzers branden
op bepaalde uren niet;gr;piet

Als je wilt reageren dan kan dat >>  via het gastenboek

26-04-2018     Ineke Ellen   IP logged

Espel - Flevoland - Nederland

Email: geen e-mail opgegeven

Website: geen website opgegeven

Wie heeft er een beamer te leen? Ik wil graag een tekening vergroten ( van 20 cm naar 100 cm) en ik heb begrepen dat dit moet lukken met een beamer, of heeft iemand een ander idee?

Met vriendelijke groet,
Ineke Ellen

Als je wilt reageren dan kan dat >>  via het gastenboek

01-12-2017     Slootman   IP logged

Espel - Flevoland - Nederland

Email: geen e-mail opgegeven

Website: geen website opgegeven

In de dorpskrant van december wordt de
aankondiging gedaan van een chicane bij de
inrit van de nieuwbouw. Dit valt in de lijn van de
destijds aangelegde drempels in de
Espelerringweg en de langer geleden
aangelegde drempels in de keggehof met
chicane.

Al deze incompetente ingrepen van de
gemeente Noordoostpolder op aangeven van
huilburgers uit ons eigen dorp komen enkel op
het bordje van de landbouw terecht. Auto's
kunnen zonder probleem snelheid handhaven,
en trekkers worden soms zelfs op die plekken
ingehaald door auto's die op die plekken wel
gas kunnen houden. Ondertussen heeft de
boerenstand meer onderhoud, langere reistijd,
hoger brandstofverbruik en meer rugklachten
van trekkerchauffeurs te verduren.

Nog meer van deze verkeersmaatregelen word
gezien als boertje pesten en zal niet zonder
gevolgen zijn. Wel de lusten, niet de lasten?
Dorpsbelang gebruik je verstand, en niet je
politieke kleur. We moeten nog langer door ťťn
deur.

Met de hartelijke groeten,

Als je wilt reageren dan kan dat >>  via het gastenboek

01-08-2017     Wim de Dobbelaar   IP logged

Espel - Flevoland - Nederland

Email: geen e-mail opgegeven

Website: geen website opgegeven

Kerkklok

De tijd is een mooi gegeven, maar wat het
wat lastig maakt is een kerkklok die niet
klopt...

Daarom een vraagje: Waarom staat de klok
van de kerk nog steeds verkeerd qua
uren?
En wie o wie kan en wil dit aanpassen...

Met vriendelijke groet,
Wim

Als je wilt reageren dan kan dat >>  via het gastenboek

10-07-2017     Jacob maarten Kramer   IP logged

Espel - Flevoland - Nederland

Email: Jacobmaarten@hotmail.com

Website: geen website opgegeven

Nu in de verkoop westerrand 10 espel!! Mooi
huis helemaal af!! Vraagprijs 159.000 voor
meer info hmg emmeloord

Als je wilt reageren dan kan dat >>  via het gastenboek

To the top op this page...
  e a l z e  n a m m e n  -  g r a p h i c  d e s i g n   
home | nieuws | agenda's | espel | historie | rondleiding
fotoreportages | onderwijs | recreatie | verenigingen | kerken
bedrijven | dorpskrant | dorpsbelangen | mfc | gastenboek | contact
    wanna go there ??