.:::: Pagina wordt geladen, een momentje ::::
Naar Facebook
historie
Multi Functioneel Centrum 't Mozaiek

afvalkalender
Erfgoed Flevoland

Mededelingen

 

Welkom op Espel Online !!

CLICK  en   SPING !!!   naar laatste 5 items....

Mededelingen van de IJsbaan...
22-11-2019  18:27:43  |  Ijsclub EspelUitnodiging en welkom!

IJSCLUB ESPEL Aangesloten bij de K.N.S.B.


Uitnodiging tot het bijwonen van de ALGEMENE LEDEN VERGADERING op woensdag 11 december 2019 om 20.00 uur in de kantine van het MFS

Agenda

1. Opening
2. Notulen vorige jaarvergadering
3. Jaarverslag secretaris
4. Jaarverslag penningmeester
5. Bevindingen kascommissie (Benoeming nieuw lid)
6. Contributie
7. Eventuele mededelingen
8. Bestuursverkiezing
Aftredend en herkiesbaar: Ton Dekker, Jack Wijnia,
Peter van Strien en Septima Bramer
Namen van tegenkandidaten kunnen tot een uur
voor aanvang van de vergadering worden ingediend
9. Rondvraag
10. Verloting
11. Afsluiting

Bestuurssamenstelling:
Voorzitter Willem Homan
Secretaris Septima Bramer (septima.bramer@gmail.com)
Penningmeester Jorien Bijl
Leden Ton Dekker, Jack Wijnia, Peter van Strien,
Jan Jager, Erik Oosterhuis, Han Knook,
Marian Bosman en Klaas Osinga

Familieberichten

>>  Familieberichten opgeven

De rubriek FAMILIEBERICHTEN is bedoeld voor geboorte, huwelijk, jubileum of overlijden.
 
Uw berichten kunt u via de contact-pagina doorgeven aan Kitty.

To the top op this page...

24-11-2019    Doe mee aan de gemeentelijke verkeersenquête

door: Gemeente Noordoostpolder

Eens in de zoveel tijd maakt de gemeente een verkeers- en vervoersplan. Hierin staan maatregelen die de gemeente gaat nemen op het gebied van verkeer en vervoer. Dit kan van alles zijn. Bijvoorbeeld om knelpunten op te lossen. Om gevaarlijke situaties te voorkomen. Of om bepaalde manieren van vervoer, zoals de bus en de fiets, juist te stimuleren. De afgelopen jaren zijn er bijvoorbeeld meerdere rotondes gekomen in Emmeloord zodat het verkeer beter doorstroomt.

Heeft u ideeën over het verkeer of de wegen in uw omgeving?

Of wilt u iets kwijt over het openbaar vervoer? Vul dan de verkeersenquête in via www.noordoostpolder.nl/enquete. Dit duurt slechts een paar minuten. We verwerken uw gegevens anoniem. U kunt de enquête tot 31 januari 2020 invullen.

Ideeën en meningen verwerken we in ons verkeers- en vervoersplan

Natuurlijk kunnen we niet alle wensen vervullen. Verkeersmaatregelen zijn meestal erg duur. Het is dus een kwestie van kiezen. Wat is dringend, wat is noodzakelijk, wat is wenselijk. We horen het graag van u. De gemeenteraad spreekt zich uiteindelijk uit over het plan.

Verkeersenquête en vragenlijst ‘Waar staat uw gemeente’ zijn niet hetzelfde

De komende tijd ontvangt een groep mensen in onze gemeente ook een enquête over ‘Waar staat uw gemeente’. Hierin staan ook een paar vragen over verkeer en vervoer. We wijzen u er op dat dit twee verschillende vragenlijsten zijn die voor verschillende doelen worden gebruikt

To the top op this page...

10-11-2019    Polderpad Espel winnaar ANWB prijsvraag

door: Carla de Raat

Het project Polderpad Espel is als winnaar uit de bus gekomen in de campagne ‘Samen in actie’ van het ANWB Fonds.

Het ANWB Fonds helpt initiatieven op het gebied van duurzame mobiliteit, verkeersveiligheid en ‘iedereen eropuit’ een start te maken. Uit de inzendingen uit heel Nederland zijn 41 projecten geselecteerd. Tot 1 oktober kon er gestemd worden. Uit de stemronde kwam per provincie een top 3 van meest populaire projecten. Uit die top 3 heeft de Adviescommissie van het ANWB Fonds per provincie een winnaar gekozen.

Het nieuws betekent dat het project Polderpad Espel een financiële bijdrage ontvangt van 10.000 euro.

Afgelopen vrijdag was de feestelijke uitreiking van de prijs in het MFA (Multi Functionele Sportaccommodatie), een ander resultaat van vereende krachten in Espel. Na een welkomstwoord van directeur ANWB IT Sander Morreau overhandigde hij de cheque aan Jacob ten Buur, voorzitter van de projectgroep.De voorzitter gaf vervolgens een toelichting op het Polderpad, dat werd weergegeven op een grote kaart. Het pad wordt 4,8 km lang, is rolstoelvriendelijk en langs het pad komen onder andere informatieborden, verrekijkers, sport- & spelelementen, bankjes, een panorama doorkijkscherm en een solarbank met zonnepanelen om fiets of scootmobiel op te laden. Dit alles wordt aangelegd met vrijwilligers.Wethouder Uitdewilligen complimenteerde de 12-koppige werkgroep met hun plan. Zij benadrukte het belang van initiatieven uit de bewoners, waarbij de gemeente graag ondersteuning verleent.
De gemeente heeft inmiddels grond en kennis in de persoon van gebiedsregisseur Klaas Jan Loosman beschikbaar gesteld en ook een asfaltpad aangelegd. Daarnaast ondersteunen Waterschap Zuiderzeeland en verschillende lokale bedrijven/partijen dit mooie initiatief.Het Polderpad Espel heeft eerder een bijdrage van 114.000 euro gekregen van de Provincie Flevoland in het kader van het fonds Leefbaarheid en 10.000 euro uit het Coöperatiefonds van de Rabobank. Het pad zal najaar 2020 gerealiseerd zijn.
To the top op this page...

10-11-2019    ESVRA organiseert: Lezing Huite Zonderland

door: Ineke van den Heijkant

Huite Zonderland is de vader van olympisch turnkampioen Epke. Hij komt woensdag 13 november naar Espel om te vertellen over ''Epke, de weg van een Olympisch Turnkampioen''.Huite kan op zeer boeiende wijze spreken over het gezinsleven met vier kinderen die aan topsport doen, welke weg je moet gaan om Olympisch Kampioen te worden en wat topsport betekent voor het lichaam.

Het belooft een interessante avond te worden.

Woensdag 13 november
Lezing Huite Zonderland
aanvang 20.00 uur MFC

De lezing is voor leden kosteloos, gasten zijn van harte welkom en betalen 5 euro. We maken deze keer een uitzondering; ook mannen zijn van harte welkom.

Laat weten of je komt via esvra@live.nl

Hartelijke Groet,

Bestuur ESVRA

To the top op this page...

06-10-2019    BUURTHAP

door: Reinie Osinga

Afgelopen woensdag tijdens de BUURTHAP hebben we kennis kunnen maken met onze wijkagent Marcel Spielhagen. Vaak komt hij op de motor door het dorp en is onherkenbaar met de helm op.
Samen met de buurtwerkster Atalja Visser hebben ze aan tafel gezeten bij de BUURTHAP.Deze woensdag moesten we op het laatste moment nog een tafel bijzetten. Met 54 personen hebben we genoten van de heerlijke bami- en nasi schotels. Chinese tomatensoep vooraf en als toetje een lekker ijsje met abrikoos en de slagroom niet vergeten.Heb je ook een keer zin om samen met dorpsbewoners te eten. Elke 1e woensdag van de maand is dat mogelijk.
De eerstvolgende keer is op woensdag 6 november om 12.00 uur in de Ducdalf kosten € 6,00.

Voor opgave let op de flyer bij de Buurtsuper.
''De Buurthap''

To the top op this page...

28-09-2019    ESVRA organiseert...... kerstshow

door: Ineke van den Heijkant

Na het succes van Espel Live staat er een volgend muzikaal evenement op het programma voor het dorp Espel. Het koor No Romeo’s uit Gorssel is uitgenodigd voor het verzorgen van een kerstconcert op zondagmiddag 22 december in de Ducdalf.

Vocal group No Romeo’s biedt u de één uur durende kerstshow “Christmas à la Carte” aan. Onder leiding van Juliette Dumoré presenteert deze dames vocal group haar liedjes aan een lange tafel in een prachtig à la carte menu. Van een fris aperitief naar een warm voorgerecht. En van een verrassend hoofdgerecht tot een groots grand dessert! Humor en contact met het publiek staan centraal. Inclusief een ontplofte kalkoen, die ene tante die altijd te vroeg aan de sherry gaat en zo'n zus die steevast verlaten is door de zoveelste grote liefde…De ESVRA/werkgroep Espel Ontmoet is gevraagd medewerking te verlenen om samen dit evenement tot een succes te maken voor het hele dorp. No Romeo’s is divers, heeft een verrassend en gevarieerd repertoire en probeert een breed publiek te raken. Na afloop is er gelegenheid om iets te drinken en elkaar te ontmoeten. De ESVRA/werkgroep Espel Ontmoet vindt dit een mooi initiatief en sluit daarom graag aan .

De ESVRA heeft besloten de opbrengst van de Rabo ClubSupport actie volledig in te zetten voor de organisatie van dit kerstconcert. Op deze wijze wil de ESVRA financieel bijdragen, zodat de toegang tot het concert voor alle bezoekers zo laag mogelijk blijft.

Ben je lid van de Rabobank help dan mee!

Als lid van de Rabobank kun je van 27 september tot 11 oktober stemmen op je favoriete vereniging of stichting. Uiteraard vragen we je te stemmen op de ESVRA, zodat we straks met heel Espel kunnen genieten van een prachtig kerstconcert van No Romeo’s.

Iedere stem is geld waard! Ga naar Rabobank.nl/clubsupport

Hartelijk Dank!
Bestuur ESVRA / Werkgroep Espel Ontmoet

To the top op this page...

16-11-2018    Jaarvergadering Dorpsbelang

door: Dorpsbelang

Noteer alvast in je agenda!

De jaarlijkse vergadering van Dorpsbelang vindt plaats op vrijdag 15 maart 2019 om 20.00 uur in het MFC ’t Mozaïek in Espel (Westerrand 42-44).
De zaal gaat open om 19.30 uur.
De definitieve agenda en vergaderstukken volgen nog.

Wij hopen dat velen bij deze jaarvergadering aanwezig kunnen zijn.
To the top op this page...

Gastenboek     Laatste 5 items

Voor alle items bezoek het >>  Gastenboek

29-06-2018     piet blok   IP logged

espel - NOP - nl

Email: pietmarryblok@hetnet.nl

Website: geen website opgegeven

wie o wie zet eindelijk eens de toren klok
goed,slag op uren 5 min eerder wijzers
op3 platen gelijk ,lampen wijzers branden
op bepaalde uren niet;gr;piet

Als je wilt reageren dan kan dat >>  via het gastenboek

26-04-2018     Ineke Ellen   IP logged

Espel - Flevoland - Nederland

Email: geen e-mail opgegeven

Website: geen website opgegeven

Wie heeft er een beamer te leen? Ik wil graag een tekening vergroten ( van 20 cm naar 100 cm) en ik heb begrepen dat dit moet lukken met een beamer, of heeft iemand een ander idee?

Met vriendelijke groet,
Ineke Ellen

Als je wilt reageren dan kan dat >>  via het gastenboek

01-12-2017     Slootman   IP logged

Espel - Flevoland - Nederland

Email: geen e-mail opgegeven

Website: geen website opgegeven

In de dorpskrant van december wordt de
aankondiging gedaan van een chicane bij de
inrit van de nieuwbouw. Dit valt in de lijn van de
destijds aangelegde drempels in de
Espelerringweg en de langer geleden
aangelegde drempels in de keggehof met
chicane.

Al deze incompetente ingrepen van de
gemeente Noordoostpolder op aangeven van
huilburgers uit ons eigen dorp komen enkel op
het bordje van de landbouw terecht. Auto's
kunnen zonder probleem snelheid handhaven,
en trekkers worden soms zelfs op die plekken
ingehaald door auto's die op die plekken wel
gas kunnen houden. Ondertussen heeft de
boerenstand meer onderhoud, langere reistijd,
hoger brandstofverbruik en meer rugklachten
van trekkerchauffeurs te verduren.

Nog meer van deze verkeersmaatregelen word
gezien als boertje pesten en zal niet zonder
gevolgen zijn. Wel de lusten, niet de lasten?
Dorpsbelang gebruik je verstand, en niet je
politieke kleur. We moeten nog langer door één
deur.

Met de hartelijke groeten,

Als je wilt reageren dan kan dat >>  via het gastenboek

01-08-2017     Wim de Dobbelaar   IP logged

Espel - Flevoland - Nederland

Email: geen e-mail opgegeven

Website: geen website opgegeven

Kerkklok

De tijd is een mooi gegeven, maar wat het
wat lastig maakt is een kerkklok die niet
klopt...

Daarom een vraagje: Waarom staat de klok
van de kerk nog steeds verkeerd qua
uren?
En wie o wie kan en wil dit aanpassen...

Met vriendelijke groet,
Wim

Als je wilt reageren dan kan dat >>  via het gastenboek

10-07-2017     Jacob maarten Kramer   IP logged

Espel - Flevoland - Nederland

Email: Jacobmaarten@hotmail.com

Website: geen website opgegeven

Nu in de verkoop westerrand 10 espel!! Mooi
huis helemaal af!! Vraagprijs 159.000 voor
meer info hmg emmeloord

Als je wilt reageren dan kan dat >>  via het gastenboek

To the top op this page...
  e a l z e  n a m m e n  -  g r a p h i c  d e s i g n   
home | nieuws | agenda's | espel | historie | rondleiding
fotoreportages | onderwijs | recreatie | verenigingen | kerken
bedrijven | dorpskrant | dorpsbelangen | mfc | gastenboek | contact
    wanna go there ??