.:::: Pagina wordt geladen, een momentje ::::
Naar Facebook
historie
Multi Functioneel Centrum 't Mozaiek

afvalkalender
Erfgoed Flevoland

Mededelingen

 

Welkom op Espel Online !!

CLICK  en   SPING !!!   naar laatste 5 items....

Familieberichten

>>  Familieberichten opgeven

De rubriek FAMILIEBERICHTEN is bedoeld voor geboorte, huwelijk, jubileum of overlijden.
 
Uw berichten kunt u via de contact-pagina doorgeven aan Kitty.

To the top op this page...

20-04-2018    Oproep aan iedereen!

door: Maartje Bijl

De komende weken zullen we nog flink de handen uit de mouwen moeten steken om het interieur van het nieuwe MFS af te kunnen maken.
Alle hulp is hard nodig!

Elke dinsdag en donderdag avond van 19 - 21 uur en elke zaterdagochtend van 9:30-11:30 uur wordt er geverfd en geschuurd aan het Espelerpad 5.

Twijfel niet en geef je op, elke helpende hand is welkom. Als je een keer een ochtend of avond kunt helpen zou dit super zijn! Graag even laten weten aan Marcel de Ronde (0654913857)To the top op this page...

20-04-2018    NOPPOP 2018: meer programma dan ooit op 6 podia

door: Marius de Vries

Zet een dikke cirkel om 7 juli 2018 in de agenda, dat markeert de dag dat NOPPOP weer haar festival gaat neerzetten op het prachtige natuurgebied “het Schoterveld” nabij Bant. De mannen van NOPPOP gaan op de betoverende locatie in 2018 door waar ze in 2017 gebleven waren. Music, drinks and happiness, wordt in deze editie more music, more drinks and more happiness! NOPPOP pakt uit.

Op de 5 podia zullen optredens gegeven worden door 18 bands in de meest uiteenlopende stijlen. Diegenen die al eens bezoeker zijn geweest van het meest eigenwijze festival van Nederland zullen het beamen, op NOPPOP hoef je je geen moment te vervelen. Met diverse podia verspreid over het terrein kom je ogen en oren tekort. Naast het beste talent wat de polder te bieden (Backland, Miriam Maas, Birdshaker en Close to Soul) heeft, is NOPPOP er weer in geslaagd enkele top-acts te strikken.
Namen verklappen we pas later.

Reggae en ska muziek ontbreken natuurlijk niet (Bagjuice). Van Ralph de Jongh en zijn bluesvrienden mag je veel verwachten. Ook de bands Small Town Crooks, Bounty Hunters featuring Johannes Rijpma (deelnemer van the Voice of Holland) , Peptones en Jelle B verdienen zeker uw aandacht.
5 DJ’s gaan hun niet geringe kunsten vertonen op NOPPOP 2018 zoals DJ Robbie Mendez, DJ Kaan en Congo Bassie Sound. Op veler verzoek is ook feestbeest Jerick weer van de partij.

Bestel uw kaarten tijdig op: www.noppop.nl
De indeling van het terrein en de aankleding zijn totaal verschillend met de 2017 editie. Binnenkort gaat de kaartverkoop van start.

Smullen, smikkelen, snaaien, schranzen en proppen is zeker weer mogelijk bij NOPPOP bij 1 van de vele eettentjes. Ook dit jaar biedt NOPPOP weer zijn eigen camping! Kom met camper, caravan of tent naar Schoterpad 1.

Kijk voor al het laatste nieuws en meer info op www.noppop.nl en wees ook welkom op onze Facebookpagina! Graag zien wij je op 7 juli vanaf 19:00 uur op het Schoterveld voor de 6 e editie van NOPPPOP!

To the top op this page...

16-04-2018    S.C. Espel viert 60-jarig jubileum

door: Mathijn Maas

In 2018 bestaat S.C. Espel 60 jaar! Daarom organiseren wij op 12 mei ons jubileum waarin
we tal van activiteiten organiseren. De middag zal bestaan uit een sportieve zeskamp voor
de jeugdleden, een spectaculaire show door een Nederlands kampioen en later op de
middag wordt er nog gevoetbald. De dag wordt afgesloten in de Ducdalf met een buffet en
live muziek!Het programma zal er als volgt uit zien:

Zaterdag 12 mei 2018
13.00u: Zeskamp voor de jeugd tot en met JO19(Opgeven kan via de leiders of
60jaar@scespel.nl)
14.15u: Freestyle Clinic + show van Nederlands kampioen freestyler, Maarten van Luit.
15.30u: Jubileumwedstrijd
18.00u: Buffet in de Ducdalf
20.00u: Feestavond in de Ducdalf onder leiding van “Full House Coverband’’
(eventuele wijzigingen voorbehouden)
Kaartverkoop:
De kaartverkoop zal plaatsvinden in de Ducdalf op woensdagavond 2 mei &
donderdagavond
3 mei

Voorverkoop feestavond:​​€ 10,- (aan de deur € 12,50,-)
Buffet volwassene:​​​€ 12,50,-
Buffet kinderen tot 12 jaar​​€ 7,50,-
Combikaart buffet + feestavond:​€ 20,-


Jubileumshirt
Dit jubileumjaar willen wij niet ongemerkt voorbij laten gaan, en dat doen wij onder
andere met de verkoop van een uniek….

60-jarig S.C. Espel jubileumshirt

Wees er snel bij want OP=OP
Verschillende maten verkrijgbaar, zowel voor volwassene als kinderen.
De verkoop zal plaatsvinden op dezelfde avonden als de kaartverkoop.Extra informatie volgt via www.scespel.nl
en onze Facebookpagina.

Nodig vrienden, bekenden, oud-leden, geïnteresseerden en kennissen uit zodat je ze op de
hoogte kan brengen en ze uit kan nodigen voor het jubileum!
To the top op this page...

13-04-2018    Schouw Espel

door: dorpsbelang

In het voorjaar van 2017 heeft de schouw in Espel plaatsgevonden. Dat wil zeggen dat
diverse afdelingen van de gemeente samen met Dorpsbelang Espel ons dorp zijn
doorgelopen en dorpsbelang Espel verschillende punten heeft aangegeven die wij graag
verbeterd willen zien. In september 2017 zijn de resultaten hiervan op espel.info en
Facebook gepubliceerd.

In mei 2018 vindt er wederom een schouw in Espel plaats. Wij willen u vragen om voor 27
april weer de nodige verbeteringen aan ons door te geven zodat wij dit bij de schouw
kunnen meenemen. U kunt dit mailen naar: href='mailto:dorpsbelangespel@hotmail.com'>dorpsbelangespel@hotmail.com

Bedankt voor de medewerking.

To the top op this page...

10-04-2018    Heel Espel speelt geopend

door: Carla de Raat, foto's: Chantal van Breugel

To the top op this page...

09-04-2018    Heel Espel speelt geopend

door: Carla de Raat, foto's: Chantal van Breugel

Moesspeeltuin Heel Espel Speelt officieel geopend.

Zaterdag is onder toeziend oog van veel publiek en een stralende zon de moesspeeltuin in Espel officieel geopend.De opening werd gedaan door Fleur Knook en Milou Eiling die samen de toepasselijke naam ‘Heel Espel Speelt’ hebben bedacht.Zij onthulden het bord bij de ingang met de naam en de logo’s van de verschillende subsidieverstrekkers en andere bedrijven, die belangeloos werkzaamheden hebben uitgevoerd.

Eind 2015 zijn initiatiefnemers Afke Huizinga, Roy Metsemakers, Anne Dijkstra, Michiel Maas en Martijn Dekkers gestart met het idee van een speeltuin in de nieuwbouwwijk. In de loop van de tijd werd het idee steeds uitgebreider met het uiteindelijke prachtige resultaat, Moesspeeltuin Heel Espel Speelt.De tuin beschikt onder andere over een glijbaan, vogelnestschommel, verschillende klimtoestellen, voetbalveld, crossbaan, grote zandbak, een kabelbaan van 25 meter lang en is bedoeld voor alle leeftijden.Natuurlijk draagt ook de moesspeeltuin bij aan de leefbaarheid en saamhorigheid in Espel. Het onderhoud van de tuin zal gedaan worden door ouders en andere dorpsgenoten, die zich hebben verzameld in een whatsappgroep. Met de realisatie van de moesspeeltuin laat Espel weer zien hoe groot de zelfredzaamheid van het dorp is.
To the top op this page...

09-04-2018    Prijzen voor twirlsters van Diana

door: Renate Boons

Goede prijzen voor Diana op eerste wedstrijd van het seizoen

Afgelopen zaterdag heeft majorette vereniging Diana deelgenomen aan de eerste twirlwedstrijd van het seizoen in Emmeloord. Van Diana waren er 22 optredens, waarvan er 12 nieuwe shows waren. De meisjes hadden er weer zin in!

De duo’s mochten het spits afbijten. Lisanne Pilat en Faye Sorbi deden mee in de preteen klasse. Op hun vrolijke muziek behaalden ze hier 57,6 punten en een 3e prijs. Bij de junioren deden drie duo’s mee. Mandy en Mariska de Haan behaalden 58,6 punten met hun prachtige nieuwe show. Babette en Melissa Heukers behaalden de 3e plaats met 59,7 punten en Esmee Pilat en Marlies Pieterse pakten de zilveren medaille met 59,8 punten. Eline en Marjolein van Munsteren namen deel in de senior klasse en pakten 60,7 punten en de 1e plaats.

Dan de solisten!
Lieke Batelaan, Klarissa Kramer, Tessa van Baaden en Jasmijn Batelaan deden voor het allereerst een soloshow. Je komt dan uit in de introductieklasse. Ze mogen alle vier starten in novice bij de volgende wedstrijd.
In preteen novice deden Faye Sorbi en Lisanne Pilat ook mee als solist. Lisanne kreeg voor haar zeemeerminshow 60,3 punten. Faye pakte de bronzen medaille voor 62,5 punten.
Bij junior novice deed Marlies Pieterse mee met een spiksplinternieuwe show op het nummer See you again. Ze kreeg hier 59,8 punten voor. Babette Heukers liet een stoere dansshow zien, zij behaalde 61,5 punten. Esmee Pilat mocht trots de gouden plak in ontvangst nemen, zij werd in deze grote categorie 1e met 63,8 punten!
In senior novice deden twee meiden mee van Diana. Melanie Reininga liet een mooie show zien op het nummer Listen, ze kreeg 59,3 punten. Marjolein van Munsteren pakte hier goud met 64,5 punten. Knap gedaan!
In senior beginner kwamen Melissa Heukers en Christel Heukers uit. Melissa draaide swingend haar show en verdiende hier 64,7 punten mee. Christel had een nieuwe routine op het nummer ‘True colors’ en behaalde 66,2 punten.

Het D-team bestaande uit Jerieke Hoekstra, Birgit Loosman, Jasmijn Batelaan, Mariëtte Boers, Nienke Ruis en Yanna ten Napel lieten een leuke show zien. Voor sommige meisjes was het de eerste keer dat ze op de vloer stonden. Ze kregen 56,3 punten en de 2e plaats.
Lieke Batelaan, Marion Kramer, Tessa van Baaden, Klarissa Kramer, Faye Sorbi, Lisanne Pilat en Anna Wakker zijn samen het C-team. Ze draaiden een vrolijke show en kregen complimenten van de jury.
Esmee Pilat, Babette Heukers, Marlies Pieters, Mariska de Haan, Melissa Heukers en Mandy de Haan vormen samen het B-team van Diana. Met hun nieuwe, krachtige show was iedereen onder de indruk. Ze verdienden 61,6 punten. Helaas hadden ze geen concurrentie.
Het A-ensemble bestaande uit Christel Heukers, Silvia Top, Marjolein van Munsteren en Melanie Reininga lieten een mooie, nieuwe routine zien in ook nieuwe pakjes. Ze pakten de 4e plaats met 60,4 punten.Een volle dag met veel mooie en nieuwe shows. We kijken alweer uit naar de volgende wedstrijd op 26 mei, ook in Emmeloord.
To the top op this page...

06-04-2018    Start wielerseizoen WTC Espel

door: Wilfred Pronk

Start wielerseioen WTC Espel

Datum: Zondag 8 april

Start: 09.00 uur

Locatie: MFC-Jeugdhonk

Vooraf drinken we even een gezellig kopje koffie, daarna gaan we 50 a 60 km fietsen in
twee groepen en blijven in de polder.

Na afloop is er gelegenheid om nog even iets met elkaar te drinken in het jeugdhonk op het
veelbelovende jaar!

To the top op this page...

Gastenboek     Laatste 5 items

Voor alle items bezoek het >>  Gastenboek

01-12-2017     Slootman   IP logged

Espel - Flevoland - Nederland

Email: geen e-mail opgegeven

Website: geen website opgegeven

In de dorpskrant van december wordt de
aankondiging gedaan van een chicane bij de
inrit van de nieuwbouw. Dit valt in de lijn van de
destijds aangelegde drempels in de
Espelerringweg en de langer geleden
aangelegde drempels in de keggehof met
chicane.

Al deze incompetente ingrepen van de
gemeente Noordoostpolder op aangeven van
huilburgers uit ons eigen dorp komen enkel op
het bordje van de landbouw terecht. Auto's
kunnen zonder probleem snelheid handhaven,
en trekkers worden soms zelfs op die plekken
ingehaald door auto's die op die plekken wel
gas kunnen houden. Ondertussen heeft de
boerenstand meer onderhoud, langere reistijd,
hoger brandstofverbruik en meer rugklachten
van trekkerchauffeurs te verduren.

Nog meer van deze verkeersmaatregelen word
gezien als boertje pesten en zal niet zonder
gevolgen zijn. Wel de lusten, niet de lasten?
Dorpsbelang gebruik je verstand, en niet je
politieke kleur. We moeten nog langer door één
deur.

Met de hartelijke groeten,

Als je wilt reageren dan kan dat >>  via het gastenboek

01-08-2017     Wim de Dobbelaar   IP logged

Espel - Flevoland - Nederland

Email: geen e-mail opgegeven

Website: geen website opgegeven

Kerkklok

De tijd is een mooi gegeven, maar wat het
wat lastig maakt is een kerkklok die niet
klopt...

Daarom een vraagje: Waarom staat de klok
van de kerk nog steeds verkeerd qua
uren?
En wie o wie kan en wil dit aanpassen...

Met vriendelijke groet,
Wim

Als je wilt reageren dan kan dat >>  via het gastenboek

10-07-2017     Jacob maarten Kramer   IP logged

Espel - Flevoland - Nederland

Email: Jacobmaarten@hotmail.com

Website: geen website opgegeven

Nu in de verkoop westerrand 10 espel!! Mooi
huis helemaal af!! Vraagprijs 159.000 voor
meer info hmg emmeloord

Als je wilt reageren dan kan dat >>  via het gastenboek

04-06-2017     Susanna Noeverman   IP logged

Espel - Flevoland - Nederland

Email: ajnoeverman@hetnet.nl

Website: geen website opgegeven

Wij hebben langs de buitenwegen een wit
knuffeldoek met een konijnenkop gevonden.
Wordt deze gemist, dan mag je hem ophalen
op Ankerpad 6d

Als je wilt reageren dan kan dat >>  via het gastenboek

08-01-2017     minny jansen van bergen   IP logged

dieren - gelderland - nederland

Email: minny2351@gmail.com

Website: geen website opgegeven

goedemorgen, ik ben opgegroeid in oud espel
vanaf 1951 t/m 1956.

ik ben benieuwd of er nog mensen zijn, die ook
in het oude dorp hebben gewoond.

groetjes minny van bergen

Als je wilt reageren dan kan dat >>  via het gastenboek

To the top op this page...
  e a l z e  n a m m e n  -  g r a p h i c  d e s i g n   
home | nieuws | agenda's | espel | historie | rondleiding
fotoreportages | onderwijs | recreatie | verenigingen | kerken
bedrijven | dorpskrant | dorpsbelangen | mfc | gastenboek | contact
    wanna go there ??